Apotek Hjärtat köper Vårdapoteket

apotekSydsvenskan rapporterar att Apotek Hjärtat köper Vårdapoteket som har 27 apotek och en omsättning på 2 miljarder kronor. Tillsammans har de båda kedjorna över 300 apotek och en omsättning på drygt 9 miljarder kronor.

Affären är villkorad av godkännande från Läkemedelsverket och Konkurrensverket. Säljarna Priveq Investment och Investor Growth Capital ser fördelar med att Vårdapoteket blir en del av en större kedja, samtidigt som Apotek Hjärtat får tillgång till en plattform av vårdnära apotek, enligt ett pressmeddelande. Enligt Apotek Hjärtats vd Anders Nyberg innebär inte affären att några apotek kommer att läggas ned. Apotek Hjärtat, som i dag är den näst största apotekskedjan efter Apoteket AB, ska nu satsa mer på avtal med regioner och landsting.

Detta är den andra stora apoteksaffären på kort tid. I förra veckan meddelade Oriola-KD, som äger apotekskedjan Kronans Droghandel, att man köpt en av de mindre apotekskedjorna, Medstop. Oriola-KD gav 1 460 miljoner kronor för Medstop. Om den affären godkänns bildas en ny apoteksjätte med närmare 290 apotek och cirka 1 900 anställda.

Källa: www.sydsvenskan.se/ekonomi/apotek-hjartat-koper-vardapoteket